Assalamualaikum w.b.t
resepi!! resepi!! resepi!!
sape nk???
hehehehehe...
bosan2 waktu mcm ni baik sy update blog jer...
ada resepi nk dshare kpd kalian...
hohohoho
>.<
tajuk lauk ni ialah
''IKAN KUKUS ALA TEOCHEOW''
tkumat kamit mulutku myebut
''TE...O..CHE...OWW!!''
=="
hehehehehehe,,,,
nk tgok camner rupa lauk tu???
ok....
tapiiii...
maaf la ye gmbr ni sy amik dari google...
huhuhu...
okkkk... mulakn ngan bahan2 nye....
*sabar2 ye salin nota tu... hehehehe...
BAHAN2:
- 1 ekor ikan (Siakap atau bawal Putih)
- 50gm sawi masin, direndam dan dihiris.
- 3cm halia, dihiris
- 2 biji jeruk plum / asam boi
- 1 tomato, dipotong empat
- 2 cendawan shitake, dihiris
- 1/4 cawan air
- 1/2 sudu teh gula
- daun ketumbar dan cili merah untuk hiasan ( kalu perlu je..)
- Taburkan garam dan jeruk asam boi di atas ikan.
- Letakkan ikan di atas pinggan dan taburkan kesemua bahan2 diatas dan sekeliling ikan.
- Kukuskan ikan selama 10 minit atau sampai masak.
- Hiaskan dengan daun ketumbar, cili merah dan hidangkan.
SELAMAT MENCUBA^________^
Tiada ulasan:
Catat Ulasan